Loading
УЦ „Скоростно Учене“ – Иновативна школа по Английски и Немски език в гр. Варна и Онлайн

УЦ „Скоростно Учене“ – Иновативна школа по Английски и Немски език в гр. Варна и Онлайн

Днес ви срещаме със Стефан Славов и Веселина Томова, управители на Учебен център „Скоростно Учене“, чиято основна цел е да улесни и ускори процеса на учене на езици, като се базира на мнемоника, сугестопедия и дигитални образователни инструменти.


Бихте ли ни разказали малко повече за идеята на Учебен център „Скоростно Учене“?

Идеята за метода „Скоростно Учене“ се зароди през 2013 година, след като Веселина завършва курс по Мнемоника и Бързо четене и в последствие – Сугестопедия и десугестивно обучение. Основната идея е била как да се съчетаят тези методики, така че да направят ученето на езици максимално ефективен процес за курсистите.

След блестящите резултати и разширяването на екипа на учебния център, решихме да включим и дигитални образователни инструменти. Така успяхме да стигнем лесно до интересите на децата. Забелязахме, че много по-лесно задържаме вниманието и фокуса им, което съответно доведе до отлични резултати. В учебния център в момента се обучават над 300 деца в школата по Английски и Немски език, както присъствено, така и онлайн. 

Какво точно представляват методиките, които използвате?

В центъра разполагаме с:

Интерактивни Дъски – Тази дъска дава възможност уроците да бъдат създавани с професионален образователен софтуер. Те биват визуални, цветни, поднесени по разбираем начин, според възрастта и интересите на децата. Активно участвайки в процеса, те не просто упражняват говорене, писане, четене, слушане и граматика, а и се забавляват и обикват езика. 

Интерактивен Под – Той превръща учебния процес в забавление, като помага на децата да упражняват всичко учено по време на часа под формата на игра. 

Кинект – Специален сензор, улавящ всички движения на децата. Движейки се, те управляват интерактивната дъска и играят на образователни игри, индивидуално или в отбори. 

Карти с добавена реалност – Добавяме нов живот на всяка флаш карта. Различни герои, в различни теми, оживяват на интерактивната дъска, след като бъдат заснети, докато децата учат с тях. Те са част от игрите, развиващи комуникативни умения у децата. 

Онлайн портал за домашни – Домашните вече не са скучни! Те могат да бъдат решавани на телефон, таблет или компютър. Веднъж седмично ще получавате известие, че домашното е налично в платформата. Ще можете да проверите всички отговори веднага, след като домашното е решено. Винаги можете да повторите домашните задачи, за да поправите грешките. Ще получавате известие за резултата от всяко решено домашно! И да не забравяме: Всяко напълно вярно домашно, носи награда.

Използваме Мнемотехники – Техники за лесно запаметяване, които помагат на малки и големи да учат нови думи и граматика, с помощта на забавни асоциации. 

Използваме Част от основните закони на Сугестопедията – Тяхната роля е да спомогнат за концентрацията и да премахнат умората, която се получава при стандартния метод на преподаване.

И не на последно място – достъпни цени.

Какво ново могат да очакват Вашите курсисти през тази учебна година?

Тази година ще включим популярни игри, които децата обичат да играят на телефоните си, като този път, те ще се състезават в отбори на интерактивната ни дъска, комуникирайки изцяло на английски или немски език. По този начин се надяваме да превърнем полезното в приятно; да помогнем на децата да преодолеят притеснението от говорене на чужд език и същевременно да се забавляват.

Също така сме им подготовили много подаръци и награди, както за старта на учебната година, така и по време на занятията.


Вижте видеата, за да придобиете представа как се провеждат присъствените и  онлайн обучения в Учебен център „Скоростно Учене“

Присъствено: 

Онлайн:

Посетете ги в един от двата им офиса:

  • Офис 1 – гр. Варна бул. Мария Луиза 11,
  • Офис 2 жк. Младост – Пазар (под Ледената пързалка)

Повече за Учебен Център „Скоростно Учене“ – тук 

Facebook: https://www.facebook.com/skorostno.uchene

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?