Loading
Калина Тодорова от Варна грабна пълна стипендия за Space Camp Turkey

Калина Тодорова от Варна грабна пълна стипендия за Space Camp Turkey

В началото на февруари обявихме конкурс за една пълна стипендия на ученик от Варна за участие в Международния космически лагер Space Camp Turkey. Тя включва транспорт, безплатно пребиваване и обучение в космическия лагер за една седмица. За да участва всеки желаещ трябваше да напише или да направи видео есе, по определена от Space Camp Turkey тема.

До 10 март получихме множество есета на варненски ученици. Едно от тях се открояваше с въображение и находчивост и поведе с убедителна преднина пред останалите участници. По време на образователно изложение „Оранжево морето“ с голямо вълнение и радост наградихме автора – Калина Тодорова с пълна стипендия за участие в Space Camp Turkey.

Ето какво сподели тя за себе си:

„На 11 години съм и уча в 5 клас в СУ „Св. Климент Охридски“. За конкурса разбрах от мама и от Оранжево морето. Космосът винаги е бил любима за мен тема. Посещавам кръжок по Астрономия в Планетариума. Обичам Математиката и Английския език, обичам да плувам и играя с приятели. Любимите ми книги са за Хари Потър. Участвах в конкурса, защото ще мога да си представя изпитанията, през които минават космонавтите, ще разбера как учените от НАСА работят по проектите си, ще науча нови неща в екип с деца от цял свят и ще се забавлявам. Докато правих видео есето научих любопитни факти за изобретенията и технологиите променили не само живота на космонавтите, но и живота тук на Земята. Дори това, че бях болна и имах темепратура, не ме спря да направя есето и да го заснема.“

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в следните области: астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията включват: работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждане на растения в безпочвена среда и други.
Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, гр. София, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 16 години.

Екипът на „Център за творческо обучение “ събира в себе си експерти в областта на образователните технологии, които непрестанно търсят и споделят световен опит, за да подкрепят качествената промяна на българското образование. Дейностите на ЦТО са фокусирани върху ученето през целия живот, младежките дейности и обученията за учители. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика.

Запознайте се с варненския екип на Център за творческо обучение. Благодарим им за участието в образователно изложение Оранжево морето, Пролет 2019: orangesea.bg/participant/cct


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?