Loading
Ели и Цвети от Център за творческо обучение в Оранжев лексикон

Ели и Цвети от Център за творческо обучение в Оранжев лексикон

Слънчевите момичета Елисавета Якимова и Цветослава Стоянова – варненския екип на Център за творческо обучение, отговарят на въпросите на Оранжев лексикон.

 

1/ В коя детска организация се забавлявате?

Забавляваме се в Център за творческо обучение, който не е точно детска организация, но пък работи за доброто бъдеще на децата ни – чрез учителите.

 

2/ Представете се с пет думи.

Цветослава:  Мисля, че стига и една: Цветослава.

Ели: Здравейте, аз съм Ели! 🙂 Шегувам се. Усмихната, позитивна, организирана, скрито лимонче.

 

3/ Най-хубавият момент от работата Ви?

Цвети: Когато чуя от учител думите “Това е супер, трябва да го направим с учениците!”

Ели: Работата ми изисква МНОООГО пътуване. Обожавам моментите, когато попадна в някое малко градче или село с местно училище, където времето и пространството имат различен облик от тези в големите градове. Винаги си тръгвам с усмивка и вдъхновение. На тези малки места работят прекрасни учители!

 

4/ Кой беше любимият Ви предмет в училище?

Цвети: Биология до 7-ми клас. След това май продължих с физическо и английски, но истината е, че обичах историята, заради госпожата по история. С две думи, ученолюбиво дете бях, но с оценки като на Оноре дьо Балзак. О, и когато запеех в час по музика, всички млъкваха. Сигурно е важно да го спомена.

Ели: ИЗОБЩО не обичах да ходя на училище и нямах любим предмет, ако щете вярвайте! Разделянето на програмата по учебни предмети не работеше за мен, затова се радвам, че работя в организация, която се стреми да подтикне към използване на междупредметни връзки, проектно базирано обучение и активна работа в екип между ученици и учители в училище! Честно.

 

5/ Защо избрахте да работите с деца?

Цвети: По-забавно е и някак сме на една вълна. Сега сериозно, тези малки личности държат бъдещето в ръцете си. Най-малкото, което мога да направя е да работя ЗА тях. 🙂

Ели: Работя главно с учители, но вярвайте ми, понякога и те са като децата. 🙂

 

6/ Най-интересният човек, когото познавате.

Цвети: Волтронът на Центъра!

Ели: Всъщност от скоро се познаваме него. Учи ме всеки ден на нещо ново – да се радвам на малките неща, да отличавам истински значимите, да се забавлявам от всякакви щуротии… изобщо, да гледам на живота от друг ъгъл. И този човек е 2-годишната ми дъщеря Дарина, която всеки ден с интерес наблюдавам как расте 🙂 Много можем да научим от децата…

 

7/ Любим филм?

Цвети: Обичам да живея на принципа Пипи Дългото Чорапче, но приказката на моят живот всъщност е “Алиса в Страната на чудесата”! <3

Ели: Никога няма да ми омръзнат “Малката принцеса” и “Тайната градина” – гледала съм ги десетки пъти и ще ги гледам още много пъти по толкова!

 

8/ Любимо цвете?

Цвети: Лаленце :)))

Ели: От скоро Цвети е в екипа на Центъра, но вече толкова добре ни се случват нещата, че ми е любимка! Е…. харесвам и хризантеми.

 

9/ Любима музикална група?

Цвети: Чисто кощунство би било да избера само една 🙂

Ели: Ама много са! В различни жанрове! Обожавам музиката, мисля, че във всеки стил мога да намеря по нещо завладяващо!

 

10/ Ако можете да промените нещо в града ни или нещо у хората, които го обитават какво би било то?

Цвети: Щях да нарисувам усмивки на всички, да подаря цвете на всяка дама, обяд на всеки просяк и пълна шапка на всеки уличен музикант. Щях да нарисувам всички сиви стени с красив арт.  Пък от там нататък, всичко останало ще си продължи по зададената пътека. И все пак, защо “ако”? Нека е “когато” :))

Ели: Ще ми се градът да бъде по-цветен и всичко да е облечено в красота! Това ще накара хората да се усмихват повече! Добре, че е морето

 

11/ Как си представяте училището на бъдещето?

Цвети: Шшшт. Ще видите! 😉

Ели: Не само си го представям, но имам честта да участвам в изграждането му 🙂  Училището на бъдещето подготвя учениците за живота – това, което трябва да прави по принцип, но някъде, някак нещата са се пообъркали и сега пак трябва да ги мислим като “бъдеще”.

Училището на бъдещето е пълно с усмихнати деца и учители, с много цвят и светлина, много приятелска среда и прекрасни зелени дворове, където също да се провеждат часове! И не ти се иска да си тръгваш от там…

 

12/ Как работи Слънчевия часовник?

Слънцето си поглежда часовника и го насочва към Земята, за да видим и ние.

 

13/ Имаш ли си гадже? 🙂

Цвети: Ауу. Нека остане мистерия.

Ели: Имам си, но няма да ви кажа кой е 😛

 


cct.bg

classroomtech.bg

facebook

Център за творческо обучение предлага обучения за учители, които показват алтернативни и интерактивни методи за прилагане на технологии както в класната стая, така и извън нея. Експертите на Центъра разработват цялостни технологични решения за класната стая по модела на „Креативна класна стая“, запазена марка на Центъра, продуктите „ЗарядBox“ и други. Център за творческо обучение е официален координатор на програмата Space Camp Turkey за България.

Креативните момичета и момчета ни обещаха най-яката и епична работилница Виртуална и добавена реалност с Google Expeditions в двата фестивални дни от 11:00 ч. На 20-ти април от 15:30 ч. в лекционна зала ще научите повече за международния космически център, изграден по модел на NASA – Space Camp Turkey.

Вход свободен

 

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?