Loading
ПЕТ майки отговарят на ПЕТ въпроса – Полина

ПЕТ майки отговарят на ПЕТ въпроса – Полина

Стартираме нова рубрика! На седянка под чадъра на Оранжево морето си говорим с пет момичета – героини на днешното дистанционно ежедневие…


ПОЛИНА

Казвам се Полина, по професия съм Медицински представител. Майка съм на Даниел, почти на 11 години и Никол, почти на 4 години.

1/ Ефективно ли беше според Вас дистанционното обучение? Какви комични ситуации породи то у дома Ви?

– По този въпрос реших да се доверя на преценката на сина ми, който твърди, че е било ефективно. Той смята, че е получил същите знания, които щеше да получи и в клас, но сега имаше един огромен плюс – стигаше до класната стая и се приготвяше за час само за 2 минути, а и получаваше доста “помощ” от сестра си, като криене на учебниците му, “дописване” на домашното му и какво ли още не… 🙂


2/ Как сте планирали лятото на децата? Ходят ли на занималня, на летни лагери? Самостоятелни ли са, пускате ли ги да играят сами навън? Какво правят по цял ден вкъщи, когато са сами? 

– Отменили сме всички дейности и занимания, поради неясната ситуация с COVID-19. Забавленията ще са на открито с децата от съседните къщи. Малки и големи, всички заедно. От миналата година Дани не посещава занималня, а е самостоятелен. Харесва му да е свободен и да разпределя сам времето си между задълженията си вкъщи, играта навън с приятели и играта на Playstation. В общи линии това предстои и това лято. Новото е, че сестра му вече е по-голяма и иска постоянно да е с него и да се включва в неговите забавления. Факт, който му е почти толкова неприятен, колкото и задължителното лятно четене на книги.

3/ Как успявате да ги мотивирате да четат книги от задължителния списък?

– Както вече споменах, четенето на книги не е сред любимите занимания на по-голямото ми дете. С настъпването на лятото започват преговори и обикновено стигаме до компромисна сделка. Аз се съгласявам да прочете по-малко книги или да замени някои от задължителните, а той съвестно и отговорно да си ги чете без това да води до недоволство от негова страна или драми. Често купувам книги, които са му интересни – написани от някой YouTuber или пък за любимата му игра Fortnite. Няма безсмислена книга – всъщност съм му купувала една, която се казва точно така – „Безcмислена книга”.

4/ Как организирате прехраната им през лятната ваканция? Готвите от предния ден, хранят се навън или баба готви за децата? Кои са топ 3 храните на Вашите деца?

– Прехраната на Даниел през лятната ваканция е истинско предизвикателство за мен. Никол, по принцип, целогодишно посещава детско заведение и нямам такива грижи с нея. Липсата на време, в комбинция със стремежа да осигуря здравословна храна, си е истинско приключение, особено, когато в уравнението се включи и неизвестното – аз не обичам /не искам това / това е вечерята, която тайничkо съм се надявала да се превърне и в обяд на следващия ден/. Това лято ще е по-лесно за всички, защото ще ни помага баба им, а и Дани вече може сам да готви няколко неща. Все още не съм готова да го оставя да „твори”, когато е сам вкъщи, но за другото лято кой знае?! Предишни години сме се справяли както можем – готвим с баща им, част от храненията са навън или поръчвам храна, която да се достави вкъщи. Това са и случаите,когато най-често се похапват и любимите храни – суши, пилешки хапки и пържени картофи с кетчуп.

5/ Спортуват ли нещо децата Ви, ако решите похвалете ни спортен клуб или треньори, от които сте доволни. На какво играете заедно? 

Спортът е изключително важен не само за здравето на тялото, но и на духа. Затова в ежедневието на децата ми винаги присъства под някаква форма. Дани е минал през много спортове – лека атлетика, футбол, тенис на маса, плуване, карате, тенис и много други. Оставяме го да пробва от всичко, за да може да открие неговия спорт. Преди обявяването на извънредното положение, ходеше на бокс 3-4 пъти в седмицата. По негово желание подновихме тези тренировки. Никол все още спортува като кара колело или тротинетка, или скача на батут. Това е любимо забавление на децата ми.


НОВА РУБРИКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?