Loading
Варна е забавна и в този уикенд

Варна е забавна и в този уикенд

Докато си чакаме заслуженото лято и кроим планове за топлите слънчеви дни нека не губим празничното си настроение, а да го подгреем със занимания този уикенд, разбира се с децата.

Ето нашите предложения:


С наука към сполука:

В събота от 11:00 ч. до 18:00 ч. на Площад Независимост – едно безплатно събитие за всички възрасти: „Клуб малки откриватели“. /безплатно/

Международният Ден на Scratch ще се проведе във Варна на 1️⃣2️⃣ май, от 10.00 ч. в Юнашки Салон. Събитието е организирано от Община Варна, в партньорство с Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.  /безплатно/

В двата почивни дни от 12 ч., 14 ч. и 16 ч. в гр. Варна, в Delta Planet Mall – Космическо шоу за деца.

Какво разказва чайникът ще разберат най-малките в книжарница Pibooks, по Светослав Минков. /безплатно/

В неделя в Международно училище Guidepost Montessori на ул. „Параскева Николау“ № 4 малките учени на възраст 7- 11 години ще изучават „Плаване на телата и плаващи рисунки“ в работилница за научни експерименти.

Школа по изкуства „Магия 7“ – град Варна организира 16-та благотворителна изложба – концерт „И аз съм българче“ на 12 май 2019 година, от 12 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център.

Сръчни ръчички

Вкусна и забавна кулинарна работилница: от Манджера – предизвикат малките Кулинари с Картофени ньоки – интересни, малки, картофени фигурки, които децата трябва да оформят по специален начин. А след това идва забавната част – десерта 🙂 ще се цапат ръчички с банани, превръщайки ги в Бананов сплит. Как? Ще разберете в събота.

Всеки един от нас сънува. Една трета от живота ни преминава в спане. Сънищата могат да се отразят на увереността, зрялостта, добротата, лоялността у човека. Тази събота, в Чайната, децата (6-12 г.) ще чуят вълнуващи легенди, какво символизират елементите, ще изплетат свой Капан за сънища, който ще отнесат у дома.

Театър

Пепеляшка е популярна народна приказка, позната в множество варианти по цял свят в различни епохи и на различни континенти. Според Шарл Перо, Пепеляшка накрая прощава на злите си сестри, но какво ли точно ще се случи с Пепеляшка от „Театър в куфар“, децата (3-7г.) ще открият тази неделя, 12 май от 11.00 ч, на втория етаж, малко под покрива на Социалната чайна.

Куклен театър: в събота „Червената шапчица“ на Шарл Перо, а в неделя- Трите Феи ще поведат децата на пътешествие в Страната на цветята.

„Варненците да живеят, да танцуват и да пеят, в народни носии“– Градско тържество извън града! в Екопарк „Св. Константин и Елена“, 11 Maй-Гергьовден мина! Лято се брои!

Спорт

На 11 Май (събота) ще се проведе четвъртият турнир по „Детска лека атлетика“. Право на участие имат деца, родени между 2013 и 2007 г.

Шах турнир за деца за купата „Слънчеви лъчи“ ще се проведе на 11.05. в 10:30 часа на ниво 1, Delta Planet Mall. Възрастова граница: 6 – 14 г.

Организация на българските скаути (ОБС) съвместно с WWF организира почистване на речните брегове под наслов Ден на реките. Инициативата ще се проведе в 9 български града. Скаутски клуб „Владислав Варненчик” гр. Варна организира почистването на река Камчия в района на местността Пода от моста над реката (първи доброволчески пункт) до устието (втори доброволчески пункт).

Маратон Варна – 12 май (7:30-13:00 ч.),  за трети път в България – 42км Маратон във Варна организиран и проведен под патронажа на Министъра на Спорта и кмета на общ. Варна.


Предложенията са от нас, а маршрута си начертайте сами и после споделете кое е било най-забавното ви приключение с децата през този уикенд. А ние ще си чакаме лятото, приближаващо със скоростта на охлювче или костенурче 🙂

Желаем Ви весел уикенд!


Бъдете винаги информирани с orangesea.bg, последвайте ни във Facebook за още полезна информация.

Ако знаете за интересно събитие или занимание във Варна,  пишете ни на info@orangesea.bg или във Facebook.
Така ще зарадваме повече деца!


Изображение на корицата: Pinterest

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?