Loading
STEM лаборатории и програмиране за ученици в Advance Academy

STEM лаборатории и програмиране за ученици в Advance Academy

Какво обичат децата? Технологиите. Защо? Защото откриват много игри и забавления. Защото се чувстват по-близо до света на големите. Защото те са част от тяхното ежедневие и ще бъдат все по-голяма част от тяхното бъдеще. Повечето деца се сблъскват с технологии, като смартфони, таблети, видео игри още преди да говорят правилно.

Много родители смятат това време за изгубено, но защо не променим подхода? Да обърнем монетата. Вместо децата само да играят и да използват технологиите, да се научат как да ги създават. Това е целта и на Advance Academy, най-голямата ИТ академия в Източна България. 

И тъй като технологиите са навсякъде, все по-достъпни, все по-използвани, заемат все по-голяма част от ежедневието ни, ние от Advance Academy сме новатори и вярваме, че нашите деца заслужават най-доброто. Това е и основната причина да разработим нашите STEM инженерни лаборатории за всички деца от академията.

STEM лаборатории

В лабораториите на Advance Academy, децата изучават различни технологии и упражняват своята креативност, иновативно мислене, логика и възможност за справяне с проблеми. В следващите редове може да научите какво представлява всяка лаборатория:

1. Лаборатория: управляване на дронове

В тази лаборатория ще разберем как дроновете летят, пазят баланс, ориентират се и правят интересни клипове. Разбира се, няма само да говорим, а и ще се научим да управляваме дрон, като накрая ще проведем състезание между всички курсисти. 

2. Хардуерна лаборатория

Тук децата ще разгледат “анатомията” на компютъра, като се фокусират върху хардуерните компоненти. Всеки ученик ще разглоби и сглоби компютър, като ще се запознае с основните му функции.

3. Лаборатория: Обогатена реалност “AR”

В лабораторията обогатена реалност курсистите ще се запознаят с една от най-иновативните технологии, още позната като Augmented Reality. В нея децата ще оцветяват картинки, а след това ще ги съживяват с помощта на специално приложение за разширена реалност. А някои от рисунките дори се превръщат в игри, които могат да играят.

4. 3D лаборатория

По време на тази лаборатория, курсистите ще се запознаят с 3D принтирането, какво представлява и как работи. Освен това ще създадат собствени 3D фигурки и картинки с помощта на специални писалки. 

5. Морзова азбука

В тази лаборатория учениците ще научат какво представлява морзовата азбука и за какво се използва. Също така, ще проведем игри, в които децата ще трябва да използват морзовата азбука, за да стигнат до финалния отговор.

В Advance Academy се стремим да предоставим едно уникално учебно преживяване за всички деца, които са част от академията. В свят, в който технологиите са част от ежедневието ни, е важно да погледнем напред в бъдещето и да подготвим децата за професиите на бъдещето.  

Може да разгледате всички курсове, които стартират тук:

За повече информация: www.advanceacademy.bg;

Email: office@advanceacademy.bg

Телефон: 0889990030

Адрес: кв. Левски, ул. Димитър Икономов 19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?