Loading
„Образованието на децата започва с раждането.“

„Образованието на децата започва с раждането.“

Според д-р Мария Монтесори „попиващият ум” е най-изявената и ключова способност на детето в периода на ранното детство. Това е способност да се „попива” средата около него. Ако възрастните се възхищават на своята среда, то детето я „попива”. Всичко, което детето чува и вижда, оформя част от душата му. Предизвиква промяна у него. Проявата на „попиващия ум” е още от утробата. Това подсъзнателно умствено състояние е от творчески характер. Изгражда се според подтика на вътрешната сензитивност на детето. Детето се самосъздава като „попива” средата отблизо. „Попиващият ум” наслоява материал, от който детето ще построи съзнателния си живот.

Детска къща “Попиващ Ум“ Варна обявява нов прием на деца на възраст над 2 год. и 6 месеца!

Намира се в местност „Траката“ – тих район с чист въздух и простор. За децата е осигурена здравословна, безопасна и подкрепяща учебна среда, в която да бъдат подготвяни за живота. Подпомагайки уникалните способности на всяко дете, педагозите стимулират развитието на мисловния, емоционален, личностен, социален, артистичен и физически потенциал. За екипът на „Попиващ ум“ най-добрият начин да се постигне това е следвайки и прилагайки принципите на Метода Монтесори!

И все пак, защо да изберете Детска къща „Попиващ ум“?!

 • Защото водещо в Детска къща „Попиващ ум“ е детето!
 • Защото разполагаме с най-добрия екип Монтесори педагози за възрастова група 0-3 г. и възрастова група 3-6 г. За последните 12 месеца педагогическият екип е преминал следните обучения и квалификации:
  1. 6 месечно Онлайн обучение по Монтесори метод за деца 0-6 г. към Асоциация Монтесори „Ръка за ръка“.
  2. 2 пъти Мастър клас с Елена Тимошенко, като Детска къща „Попиващ ум“ бе домакин на обучението на г-жа Елена Тимошенко в гр. Варна.
  3. 6 практически семинара с водещите Монтесори педагози в Карин дом.
  4. Национална конференция за социално и емоционално изучаване.
  5. Първа помощ за деца и бебета – First Aid School.
 • Защото поддържаме най-доброто съотношение деца – възрастни в групите. За 20 деца се грижат 3 възрастни – 2 педагози и един помощник. Групите се посещават и от допълнителни външни педагози за допълнителните занимания.
 • Защото за здравето на децата в Детска къща „Попиващ ум“ ежедневно се грижи педиатър с над 25 год. лекарска практика.
 • Защото веднъж годишно всички деца в „Попиващ ум“ получават безплатно обследване от професионален детски психолог, който им изготвя индивидуални протоколи с препоръки за допълнително подпомагане, когато това е нужно.
 • Защото освен директната грижа за децата, ние се грижим за тях и като осигуряваме безплатни посещения на различни семинари, обучения и лекции за родителите им.

Защото Детска къща „Попиващ ум“ е най-доброто място след дома!


Работното време на Детска къща „Попиващ ум” е от 8:00ч. до 18:00ч. от понеделник до петък. Детска къща „Попиващ ум” затваря врати само за национални празници; за периода между 23-ти декември и Нова година.

В ежедневната програма на децата са включени:

 • Закуска;
 • Работа с Монтесори материали;
 • Игри на открито;
 • Обяд;
 • Следобеден сън;
 • Допълнителни свободно избираеми занимания – спорт, танци, чужди езици, арт занимания;

Преди да стане част от монтесори група в Детска къща „Попиващ ум“, всяко дете посещава „Попиващ ум“ заедно със своите родители. Целта на срещата е детето да се запознае с монтесори педагозите, да има свободен достъп до монтесори средата, а родителите да зададат всички свои въпроси.


Още информация: https://popivasht-um.eu/

popivasht.um@abv.bg
или на телефон 0888 788 733.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?