Loading
Син понеделник 15 януари 2024

Син понеделник 15 януари 2024

Според експерти третият понеделник на януари е опасен

Сравнително наскоро експертите стигат до извода, че 15-и януари е най-депресиращият ден за текущата година. Не звездите и планетите са виновни за неблагоприятната му природа обаче, а собствените ни мисли, пише Edna.bg.

Какво е „син понеделник“?

На 15 януари 2024 г. ще изживеем най-депресивния ден в годината, наречен „син понеделник“. Стана известно, че третият понеделник на януари е опасен ден. Защо експертите по биоенергия стигнаха до този извод?

Според изследванията около третия понеделник от новата година повечето хора започват да мислят за предизвикателствата, пред които ще се изправят тази година. По това време много хора също започват да си спомнят колко страхотно е било по празниците и усещат, че не искат да се връщат обратно към работата и рутината.

Втората причина са финансовите проблеми след празниците. Тревогата за парите винаги е много силна, защото никой не иска да навлиза в дългове. Трудно е и за тези, които пазят фигурата си, защото след празниците често натрупваме излишни килограми. Според статистически проучвания точно в „синия понеделник“ хората купуват лекарства по-често, а запитванията за отслабване в търсачките са забележимо по-чести.

Как да преодолеем „синия понеделник“?

Най-важното правило за всички хора, без изключение, е да не мислят за миналото. Това важи особено за тези, които често се притесняват за дреболии. В средата на януари обикновено е по-добре да не си спомняте лошото. Ако ви атакува подтиснатост на 15-и януари, по-добре направете нещо приятно – хоби или разговор с близките.

Най-добре е в този понеделник да не се преуморявате. Първо, прекомерната работа оказва негативно влияние върху настроението. В състояние на умора всеки човек частично губи способността да мисли оптимистично.

https://nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?