Loading
Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

Български деца завоюваха медали в международна олимпиада в Дубай

България има нов повод за гордост! На 11 Февруари 2022 г. се проведе международна олимпиада по ментална аритметика за деца в Дубай, на която страната ни беше представена блестящо от 12 участници, на възраст от 6 до 13 години.

Над 350 деца от 13 държави се събраха в Дубай на 11 февруари, за да премерят сили в олимпиадата по ментална аритметика „Horus International Championship“, организирана от египетската организация Al-Tarek for Training.

България беше представена в оспорваната надпревара от възпитаници на Детски образователни центрове SmartyKids България, които за пореден път демонстрираха изключителни умения в смятането на абакус и ментално. Общо 12 български участници на възраст от 6 до 13 години, от градовете Варна, Враца, Дупница, Монтана и Гоце Делчев, се представиха в състезанието, завоювайки следните титли:

  • Титла Шампион на шампионите – Лъчезар Конецовски
  • Титла Шампион – Мартин Цанев, Мартин Боев, Ивайло Ангелов, Атанас Гемеджиев, Сияна Димитрова
  • Титла Първи победител (Първи подгласник) – Антон Стоилов, Мирослав Иванов
  • Титла Втори победител (Втори подгласник) – Костадин Сораджиев 
  • Титла Трети победител (Трети подгласник) – Давид Доков, Маргарита Маргаритова, Дея Светлиева

В рамките на 10 минути всеки от участниците е решил 160 задачи в своята възрастова категория.  След състезанието организаторите споделиха, че са впечатлени от нивото, демонстрирано от участниците в олимпиадата. А българските преподаватели, които придружаваха нашите участници в това вълнуващо преживяване, споделят:
„Емоциите са невероятни. Нямаме думи, с които да опишем какво чувстваме, колко ценен опит беше за целия български отбор да се изправи и да покаже какво може! Това е незабравим опит за нашите участници, който ще остане за цял живот!“

Останалите държави – участници, с които българските деца влязоха в надпревара по скоростно смятане включват: Холандия, Швеция, Румъния – представена също от възпитаници на школата SmartyKids, Южна Африка, Египет, Йемен, Мароко, Непал, ОАЕ, Узбекистан, Саудитска Арабия и Алжир.

Гордеем се с българското представяне, с таланта и усърдието на българските деца! За пореден път нашите деца показват, че уменията и таланта на българчетата са на световно равнище, което предвещава още много международни успехи! 

Поздравления за всички български деца – участници!

За SmartyKids:

SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове, представена в  България с над 60 SmartyKids центъра, работещи с деца на възраст от 4 до 14 г. Центровете предлагат занимания по Ментална аритметика (за деца от 4 до 12 години),  Бързо четене (за деца от 7 до 12 години) и Финансова грамотност (за деца от 8 до 14 години).

Методиките на SmartyKids включват признати световни практики на преподаване и подходи за интелектуално развитие. Екипът от преподаватели прави процеса на обучение толкова увлекателен, че детето напълно да се отдаде на играта, същевременно разгръщайки своя интелектуален потенциал.

През последните 3 месеца възпитаници на SmartyKids България завоюваха призови места в 3 международни състезания по ментална аритметика.

SmartyKids България

14.02.2022 г.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?