Loading
Спечели стипендия за Space Camp Turkey

Спечели стипендия за Space Camp Turkey

Нашата голяма новина! Orangesea.bg е партньор на Център за творческо обучение и ще предостави една пълна стипендия на ученик от Варна на възраст между 9 и 15 години, за участие в Международния космически лагер. Тя включва транспорт, безплатно пребиваване и обучение в космическия лагер за една седмица.

Технологиите са неизменна част от ежедневието ни. Компютри и роботи заменят човека във все повече ежедневни дейности. Бъдещето е тук и сега.

Orangesea.bg е в непрекъснато търсене на интерактивни форми за детско обучение. Днес Ви представяме Център за творческо обучение – координатор за България на програмата Space Camp Turkey.

Space Camp Turkey, в град Измир е специално изграден център за обучение на младежи на възраст от 9 до 15 години, където те придобиват умения, свързани с най-новите технологии, екипна работа и обучение в космическия напредък на човечеството. Създаден по модел на NASA, центъра предлага реални тренажори и симулация на космическа среда, движение в безтегловност и в предната палуба на совалка. Всяко дете сбъдва мечтата си да облече истински скафандър.

Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от добре подготвени професионалисти, които въвеждат децата в света на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.

Програмата е платена, за да участва обаче всеки желаещ трябва да напише есе или да направи видео есе, по определена от Space Camp Turkey тема.

Как да кандиданствам за стипендията:

Напиши есе на български език до 400 думи (или видео есе до 5 минути) по някоя от темите:

1. Промени ли NASA света за 60 години?

2. Екзопланетите – Нови светове

3. Изненада! Аз съм извънземно!

Изпрати есето до 10-ти март 2019 г. на адрес: info@orangesea.bg, след което компетентно жури ще разгледа внимателно получените материали и ще направи класиране на кандидатите и ще избере един, който ще спечели стипендията. В писмото си напиши трите си имена, училище, в което учиш, възраст и дата на раждане, адрес, телефон и имейл, имена на родител, телефон и имейл на родителя. Ще се свържем с теб след 15-ти март.

Пожелаваме успех на всички участници!Повече информация за програмата: http://spacecamp.cct.bg


Изображения: Център за творческо обучение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?