Loading
SmartyKids разширяват концепцията на центровете с новия курс за скоростно четене

SmartyKids разширяват концепцията на центровете с новия курс за скоростно четене

Какво всъщност представлява първият курс на международния бранд SmartyKids менталната аритметика?

Този метод стана изключително популярен в България през последните две години, но истината е, че за света, той не е новост от години. Същността на подхода се крие в развиването на умение за изключително бързо смятане на ум, без реално да се извършват сложните аритметични операции. Това от своя страна допринася за хармоничното развитие на умствените и интелектуални способности на детето. В заниманията се работи със специално сметало Абакус, познато в  древни страни от хилядолетия, и използвано в традиционното обучение на източните страни и до днес.

Не е случайно, че за по-малко от две години се покрива голяма част от страната – откриват 49 центъра в 28 различни по големина градове в България. SmartyKids е събирателен образ, който обединява бизнес, кауза и мисъл за бъдещето. Повечето деца притежават качествата, трябва просто да опитат!

Много от нас познават SmartyKids заради менталната аритметика и уникалните умения, които отключва в децата ни. Но неотдавна SmartyKids споделиха, че в бранда предстои промяна – няма да се преподава само ментална аритметика, а ще се въвеждат и адаптират и други авторски методики. Затова, SmartyKids споделят, че целят хората да разпознават бранда като „развиващ детски център, предлагащ съвкупност от курсове, развиващи комплексни качества в децата.

Ще се следва линията в центровете да няма стандартни скучни уроци и банални методики, които превръщат ярки и креативни деца в „сива маса“. Методиките на SmartyKids продължават да включват най-добрите изпитани световни практики на преподаване както в областта на менталната аритметика, така и при новите методики.

Заданията на SmartyЧетене са съставени на базата на авторитетни невро-психологически изследвания, които доказано развиват детския мозък.

Професионалистите от SmartyKids измерват и проследяват процеса на развитие на висшите психически функции при детето. Те не поставят всички деца под общ знаменател, затова за всеки възпитаник се съставя индивидуален план на обучение.

Първите преподаватели в България вече преминаха своето обучение, предстои още много да се включат и да преподават SmartyЧетене. (За повече информация, можете да се обърнете към най-близкия до Вас център във Варна: https://smarty-kids.bg/varna/). От компанията загатнаха, че предстоят още нови интересни развиващи курсове за деца, но все още ги пазят в тайна.

Цялата система SmartyЧетене има своята научна обосновка.

Четенето, също като смятането, се ръководи от различни дялове в мозъка. Детето не може да чете като възрастен човек. Затова е необходим по-различен подход – чрез трениране на мозъчния дял, като използваме определени техники и „мозъчни дразнители“, можем да развием и подобрим умението за скоростно четене с разбиране.

 Част от курса предвижда и обучение чрез мнемотехника – невероятно изкуство и техника за запаметяване, съвкупност от похвати за облекчено запомняне на максимален обем информация чрез създаване на изкуствени асоциации. С една дума – СУПЕРПАМЕТ.

В менталната аритметика децата могат да бъдат между 4 и 12 години, но на SmartyЧетене могат да се запишат тези, които вече са навършили 7 годиниДали курсът е подходящ за малките, се определя чрез специална диагностика, която проследява индивидуално нивата на възприемане на текст при тях. Първият урок от курса е напълно безплатен и не обвързва посетителите по никакъв начин. На него се прави презентация на методиката пред родителите и техните деца.

 “Друга основна разлика е геймификацията. Отново я има в нашата система, но е наситена с много повече герои, които ще ни съпътстват в приключенията. Благодарение на геймификацията тип „Околосветско пътешествие, децата ще научат полезна и любопитна информация за различни места по Земята. Така ще развият и общата си култура – ще се запознаят с бита и традициите на различни народи, ще научат много нови културни и географски забележителности и ще срещнат различни растения и животни от местата, които посещават”, разясняват от SmartyKids Bulgaria. Чрез тази система децата разширяват своя поглед и придобиват нови възприятия за света.


Още информация, както и форма за записване на безплатен урок, можете да откриете тук:  https://smarty-kids.bg/


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?