Loading
Над 300 деца в онлайн турнир

Над 300 деца в онлайн турнир

След повече от 2 месеца социална дистанция обстановката в България постепенно се успокоява, но това което най-много липсва на всички нас и още повече на децата ни, е общуването с други хора, с приятели и съученици.
Това бе мотивът SmartyKids България – водещата в България мрежа от центрове по ментална аритметика и бързо четене, съвместно с иновативната платформа за отборни игри Пукльовците (https://thepoppals.com/), да организират виртуален турнир по аритметика за децата.
Турнирът се състоя на 5 юни и събра над 300 деца от цялата страна онлайн в светкавична надпревара по решаване на математически задачи.

Малките приключенци бяха разпределени в отбори по трима, като общуваха помежду си конферентно и решаваха заедно задачите на екрана си. Примерите, пред които се изправиха, съвсем в духа на SmartyKids, бяха уникални, забавни и предизвикателни! Вълнуващата надпревара постави децата в различна среда и ги накара да работят в екип и да се забавляват, ползвайки натрупаните си знания по нов начин.

Състезанието се проведе в 5 основни категории, според нивото на децата в курса по ментална аритметика на SmartyKids и възрастта им. Най-малките състезатели бяха само на 4 години, а най-големите – на 13. Предизвикателството бе голямо, но децата се справиха отлично! В това организаторите не са се и съмнявали. Поздравления за всички участници, техните всеотдайни родители и преподаватели!


SmartyKids е водеща международна мрежа от детски образователни центрове, с 450 центъра в България, Русия и Румъния, и представителства в още 8 държави по света. В България работят 60 SmartyKids центъра, в които на децата се предлагат занимания по:
– Ментална аритметика – за деца от 4 до 12 години,
– Бързо Четене – за деца от 7 до 12 години.
Менталната аритметика влияе върху цялостното развитие на детето и не е тясно насочена само към математическите умения. Методът ментална аритметика е подходящ за деца от 4 до 12-годишна възраст. Децата в тази възраст най добре развиват способността си за концентрация на вниманието, за наблюдателност, за визуално представяне, за въображение, слух и за памет.

Пукльовците са дигитални образователни игри, които помагат на учителите да развиват умения за работа в екип у своите учениции, да създават нагласи на загриженост към другите и към света.


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?