Loading
Честит първи рожден ден, Попиващ ум!

Честит първи рожден ден, Попиващ ум!

На 1 ноемри 2019 своята първа годинка отпразнува Детска къща “Попиващ ум” във Варна. На събитието присъстваха 80 възрастни, 40 деца, както партньори от Международно Монтесори училище Варна и представители на Карин дом. Рождениците получиха поздравителен адрес от Община Варна.

Презентация на теми, свързани с приоритетите и целите на Детска къща “Попиващ ум” изнесе основателката Иванка Атанасова. От презентацията стана ясно, че познанията на екипа се надграждат постоянно от различни обучения, в които се включват. Показателни са двете срещи с г-жа Елена Тимошенко, на една от които Детска къща „Попиващ ум“ бе домакин. Освен многобройните специализирани обучения за педагозите по метода Монтесори, екипът е посетил и Националната конференция за социално и емоционално изучаване в София, посетил е и курс за първа помощ при деца и бебета. За една година от откриването на центъра са организирани повече от десет съвместни събития с родители и деца.

Всяко дете получи грамота – поздравление и подарък, заради това, че е част от първата година на любимата си детска градина.

По повод Деня на Будителите децата бяха подготвили песен. Домакините от хотел Димят спомогнаха с перфектно обслужване и всички заедно, учители, родители и деца духнаха свещичката на голямата и вкусна торта.

Детска къща “Попиващ ум” се намира във вилна зона Траката и е създадена, за да осигури здравословна, безопасна и подкрепяща монтесори учебна среда, в която децата да бъдат подготвяни за живота. Подпомагайки уникалните способности на всяко дете, целта е да се стимулират децата и да развият в пълна степен своя мисловен, емоционален, личностен, социален, артистичен и физически потенциал.

Най-добрият начин за основателите на детската градина е това да се постигне чрез принципите на метода Монтесори!

Монтесори методът предоставя един по-добър старт на децата. Той не само ги учи да четат, пишат и смятат, а също и да взимат решения, да правят избор, да решават проблеми и да планират добре времето си. Благодарение на това те израстват независими, отговорни, емоционално интелигентни и уверени. Монтесори методът развива у децата фундаментални житейски умения, любов към знанието, осъзнаване на себе си и другите, творчески подход и критично мислене.

Желаем на Детска къща “Попиващ ум” още много красиви празници с толкова много усмивки и дано високият стандарт, към който се придържат, да е мерило и за други подобни детски градини.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?