Loading
Лесна и ефектна коледна украса

Лесна и ефектна коледна украса

Ако търсите идея за домашно изработена украса, тези мини шапчици от прежда са точно за вас. Супер лесно се правят и изглеждат невероятно! След като започнете с тях, просто няма да можете да спрете. Да не говорим, че изглеждат стилно и оригинално като истински шапки!

Обичаме да правим сами декорацията си. Всяка година добавяме по нещо ново, а докато украсяваме си спомняме забавни моменти от миналогодишните домашни работилнички.

Нужни са ви:

  • хартиени ролка (от тоалетна хартия, кухненско руло и др.);

  • прежда в различни цветове;

  • ножици;

  • нежна хартия за пълнеж (салфетка, носна кърпичка или тишу).

Започнете с нарязването на преждата на части. Ще ви трябват много ленти с еднаква дължина, а тя зависи от ширината на вашата ролка хартия – открийте идеалната дължина за себе си. Можете да започнете с изрязване на една лента и да я изпробвате. Изрежете от ролката хартия сравнително тънък ринг. Вземете едно парче прежда и го прегънете през средата. Промушете го през хартиения ринг. Разтворете преждата там, където сте я прегънали и издърпайте, за да получите възел. Лесно е. Повторяйте, докато покриете цялата хартиена ролка.

Сега промушете всички ресни в отвора. Можете просто да ги усучете леко, за да ви е по-лесно.

Оформете малка топка от хартия и я поставете с лек натиск в ринга – това ще ви помогне да получите идеалната тумбеста форма на шапката. Сега остава само да завържете възел около нишките, за да получите хубав помпон. Оформете го с ножица.

Организирайте си импровизирано домашно ателие с децата и се забавлявайте!

Весели празници от Оранжево морето!


Източник: www.easypeasyandfun.com

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?