Loading
Стартира нова образователна платформа за деца – Earth Speakr

Стартира нова образователна платформа за деца – Earth Speakr

Какво бихте направили за планетата?

Studio Olafur Eliasson стартира дигитална игра, с която да даде глас на децата и да предостави платформа за споделяне на техните послания с онези, взимащи решения за тях. Earthspeakr стартира на 1 юли.


Ето какво споделя г-н Олафър Елиасон:

г-н Олафър Елиасон, Jan Zappner Photography

„Mилионите млади хора в Европа, които проявяват силен интерес към благосъстоянието на нашата планета са вдъхновение. Те разбират какво става. И все пак не всички имат възможност да изразят и споделят своите идеи. Моята нова арт-платформа – Earth Speakr – е игрива цифрова платформа, която кани младите хора да говорят за планетата и бъдещето, което те искат. Earth Speakr има за цел да разшири техните идеи. Младите граждани на Европа имат, грубо казано, толкова време пред себе си, колкото лицата, вземащи решения и хората на власт зад гърба си. Те все още не са избиратели, но те са тези, на които ние сме отговорни да предадем една здрава планета. Време е възрастните да започнат да слушат бъдещите поколения.

С Earth Speakr и всички негови участници, аз ще работя именно в тази насока. Какво можете да направите, за да подкрепите Earth Speakr? Уверете се, че когато едно дете, където и да е в Европа, има какво да каже, тяхното послание ще бъде предадено и изслушано.“

Earth Speakr е дигитална игра, създадена от Olafur Eliasson с помощта на деца, творчески партньори, изследователи и експерти. Финансира се от Федералното министерство на външните работи по повод германското председателство на Съвета на Европейския съюз 2020 и се реализира в сътрудничество с Гьоте-институт. Отворените платформи стартират официално на 1 юли и ще се развият през 2020 г. с активното участие на деца в целия ЕС. Earth Speakr се състои от приложение и интерактивен уебсайт (преведен на всички 24 официални езика на ЕС), както и физически презентации на ключови места. За да разпространят идеите и тревогите на децата относно благосъстоянието на нашата планета, Елиасон и неговият екип работят с нарастваща мрежа в целия ЕС, включително музеи, училища и библиотеки, за да разширят обхвата на това колективно произведение на изкуството.

Приложението кани деца и младежи на възраст 7–17 години да запишат кратко гласово съобщение. Първо оформят дигитално лице в приложението, което имитира действителните им изражения на лицето. Когато се позиционира върху обект в тяхната среда, цифровото лице вдъхва живот на обекта – дърво, езеро, кошче за боклук и всичко останало, споделяйки тяхното съобщение като свое. Тези творчески записи се обединяват и формират общности от споделени идеи и обща загриженост в целия ЕС и извън него. Съобщенията са достъпни чрез уебсайта, както и чрез приложението. Възрастни и деца могат да гледат творческите послания, доставени от анимираните обекти, и да ги събират заедно в сглобени реалности, които са закотвени в реалното пространство като покана за още повече хора да се срещнат с деца, говорещи за планетата и тяхното бъдеще. Решаващ аспект на дигиталната арт-платформа е комуникацията на съобщенията на Earth Speakr с днешните вземащи решения, лидери на промени и глобални лидери. 


#earthspeakr #listentothefuture

https://earthspeakr.art

@studioolafureliasson #СлушайБъдещето #ГласътНаЗемята #ДецатаГоворят

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?