Loading

Арт център „Дъбови листа“

Арт център “Дъбови листа” се намира на ул. “Михаил Колони 13”
срещу СУ ”Св. Климент Охридски” във Варна.

Школата съществува от 7 години, но отскоро е на този нов адрес.
В приятното пространство ни посреща Нуша- художник и графичен дизайнер. Тя ни разказва за артистичното им гнездо, докато се събират децата. По масите уютно горят свещи и навсякъде има детски рисунки и художествени материали.

Към момента тук творят около 60 слънца на възраст между 5 и 12 години.
“Провокираме въображението и фантазията на децата. Всеки път използваме различна техника и материали: пастели, глина, бои.”, казва Нуша.

Един арт клас е в рамките на 2 астрономически часа, а групите са с най-много 10 деца. Някои се подготвят за кандидатстване в училището по изкуства. В школата точно влиза Денис, който се похвали, че е изкарал оценка 5.98 на изпита за 5 клас.

Нуша винаги чете на децата, докато рисуват, носи им книги от своето детство, но също така има и 7 издадени книги с приказки и рисунки.

Един от проектите й “От деца за деца” е илюстриран изцяло от дечурлига в школата. Произведенията в книгата са подбрани измежду 400 творби на мъници, които са пристигнали в издателството от различни краища на България за конкурса, организиран от Издателство „Дъбови листа“.

7 годишното куче Джак, за което се разказва в книгите също е посетител и вдъхновител на школата. Децата го рисуват и си играят с него.

Съпругът на Нуша е музикант и често свири, докато децата творят. Заедно те предвиждат създаване на „Школа за музикална култура“.

Съботно-неделните групи в школата са запълнени, но има места в петъчната група от 17:15 ч. до 19:15 ч. за деца от 5 до 7 години.

Това е вълшебно място, наистина прекасно за развитието на въображението на децата.

„Утрешните будители са днешните вдъхновени деца и младежи. Не бива нито за миг да спираме да ги слушаме, да ги чуваме и да ги насърчаваме да четат, пишат и мечтаят“, споделя на раздяла нашата мила домакиня.

Препоръчваме ви Детска школа по рисуване “Дъбови листа”!

А ето къде можете да разгледате още от детските творби:

https://www.facebook.com/Дъбови-листа-1631951730394533/

Телефон за връзка: 088 919 7069

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?