Loading
Без МПС в Морската?

Без МПС в Морската?

Да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в Морската градина. Това реши Комисията по безопасност на движението към Община Варна на извънредно заседание този следобед. Повод за него бе злощастният инцидент от събота, при който 4-годишната Радослава загина, след като бе блъсната от лека кола на платен паркинг в Морската градина.

На входовете на парка ще бъдат поставени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави само за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом, като допълнително ще бъде уточнен начинът, по който ще става влизането им.

Като мотив за това решение ще послужи актуализираният наскоро Генерален план за организация на движението на територията на община Варна, обясни Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна по юридическите въпроси.

Комисията реши още служителите на Общинска полиция ще бъдат оправомощени да налагат санкции по спазване на забраната за движение, предаде Дарик.

„Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес„, заяви председателят на комисията – зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов.

Решението на Комисията по безопасност на движението ще бъде веднага внесено при кмета, уточни Иванов.


Източник: https://www.varna24.bg/

Снимка: https://btvnovinite.bg


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?