Loading
Зарежда Събития

← Назад към Събития

Ментална Аритметика Varna AMAKids

+ Google Map
ул. Македония 76
Варна, 9000 Bulgaria
087 754 4640 amakids.bg
Академия по ментална аритметика АМАKids отвори врати на 13.10.2018г. Ние искрено вярваме в ползите на тази методика и влагаме сърце и душа в работата с децата.
Менталната аритметика е програма за развитие на умствените способности и творческия потенциал с помощта на аритметични изчисления със сметало (абакус):
 • методиката е основана преди 2000 години
 • развиват се хармонично двете полукълба на мозъка
 • подходяща е за деца от 5 до 16 години
 • методиката работи вече в 52 страни по света (САЩ, Япония, Китай, Канада, Великобритания и др.)
ЗАЩО САМО 5% ОТ ХОРАТА УСПЯВАТ В ЖИВОТА?
Успехът на човек зависи от хармоничното развитие на дясното и лявото полукълбо на мозъка. При 95% от хората е развито по-добре лявото полукълбо, точно към неговото развитие е насочена съвременната образователна система. И само 5% използват и двете полукълба на мозъка едновременно. Менталната аритметика помага да се включат двете полукълба на мозъка и максимално да се разшири интелектуалният и творческият потенциал на Вашето дете.
9 ПРИЧИНИ ДА СЕ УЧИ МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА
 • Фундамент за успех в живота
 • Повишаване на успеха в училище
 • Многостранно развитие от математика до музика
 • Лесно изучаване на чужди езици
 • Самоувереност
 • Инициативност и самостоятелност
 • Развитие на лидерски качества
 • Постъпване в престижен ВУЗ
 • Себереализация и достойна работа
ОБУЧЕНИЕТО ПО МЕНТАЛНА АРИТМЕТИКА В ДЕТСКИЯ ЦЕНТЪР ЗА РАЗВИТИЕ AMAKIDS ГАРАНТИРА:
ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА МЕНТАЛНАТА АРИТМЕТИКА:
Предимства на методиката на Менталната аритметика
По своя строеж мозъкът на малките по нищо не се различава от органа на възрастния човек и всяко полукълбо възприема околната среда по определен, характерен само за него начин. Но развитието на детския мозък непосредствено зависи от образуването на невронни връзки. Ако това не се случи, една част от тях умира завинаги. За формиране на силни, устойчиви невронни връзки и стимулиране на тяхното последващо развитие е била разработена методиката на Менталната аритметика. Тя е изградена върху устното смятане, а в резултат на обучението по ментална аритметика у детето се формират умения за решаване на аритметични задачи с различна сложност за няколко секунди: събиране и изваждане на числа от различен разред, деление и умножение, коренуване и т.н. Детето ще може да дава отговор по-бързо, отколкото с калкулатор. При това у бъдещия гений се подобрява фотографската памет, развива се творческото мислене и въображение. То се учи да мисли логично и да анализира, по-ефективно да концентрира вниманието си върху поставената задача, върху търсенето на нейното решение.
Как помагат уроците по ментална аритметики в развитието и на двете полукълба?
Полукълбата на мозъка отговарят за определени функции. Лявото – за слуха, способността логично да се анализира и да се мисли последователно, а също и за речта. В зоната на отговорност на дясното полукълбо е умението за концентриране, креативно мислене, ориентиране в пространството, а също и фотографската памет. При зрително възприятие на цифрите у детето възникват определени образи, които се възприемат и впоследствие се обработват в лявото полукълбо. Ако дясното полукълбо е било неразвито, което се среща при повечето хора, то всички аритметични задачи се решават от човека само в лявото полукълбо. Курсовете по ментална аритметика на нашия център допринасят за активиране на двете полукълба на детския мозък и учат детето да ги използва едновременно, за милисекунди, предавайки по невронните връзки числова информация от лявото полукълбо в дясното. В резултат числата се преобразуват в образи, извършват се необходимите аритметични действия и получените накрая резултати се връщат обратно в лявото полукълбо, където се превеждат на езика на числата.
Проведените изследвания са доказали, че програмата по ментална аритметика оказва благотворно влияние върху общото развитие на детския мозък чрез стимулиране дейността на дясното полукълбо, което в противен случай просто би останало незадействано.
Как преминават занятията в школата по ментална аритметика „Amakids”?
На началния етап децата се учат да извършват всички аритметични действия с помощта на специален инструмент – физически абак. След време при решаване на задачите те използват само образа на абака и ще преместват неговите топчетата само наум. Такъв подход позволява да се запази игровият елемент при решаване дори на сложни аритметични задачи.
Какво получава детето от курса по ментална аритметика?
Развиването на навици и способности на дясното полукълбо и формиране на устойчива връзка с лявото прави децата по-уверени в себе си, в своите способности, защото те свикват да възприемат търсенето на решение дори на сложна задача като игра. Методиката създава основа детето да постига високи резултати не само в математическата, но и други сфери. Целият учебен процес му се удава много по-лесно, а възникващите трудности не предизвикват страх.
Опитните преподаватели в центъра „Amakids” ще помогнат на детето Ви да прояви и развие скрит потенциал, което ще му осигури успех в бъдеще!
 • Не бяха намерени събития.
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?