Loading
Зарежда Събития

← Назад към Събития

Фестивален и Конгресен Център

+ Google Map
бул. Сливница № 2
Варна, 9000 Bulgaria
https://fccvarna.bg

Фестивалният и конгресен център – Варна е открит през 1986 година. Още от създаването си той се налага като център на най–престижните събития в сферата на изкуството, културата, конгресната индустрия. Тук, наред с артистични мероприятия и фестивали, се провеждат конгреси, традиционни конференции с международно участие, научни срещи, семинари, различни фирми честват своите годишни празници. И досега, независимо от трудните години на прехода, когато остана без финансова подкрепа от държавата, ФКЦ не само запази своите територии, но и съумя да завоюва нови, например чрез привличането на авторитетни партньори като КАФЕ-КНИЖАРНИЦА CIELA. ФКЦ е член на единствената паневропейска верига от киносалони EUROPA CINEMAS  към Европейската комисия.

ФКЦ е разположен на най-атрактивното място в самия център на града, непосредствено пред главния вход на Морската градина и в близост до плажа, където потокът от хора винаги е огромен.

Фестивален и конгресен център – Варна разполага с 11 многофункционални зали с капацитет от 50 до 1000 места, ресторант, кафе-барове и  летни тераси, разположени под един покрив на 4000 кв.метра на най-оживената улица във Варна – на ларгото пред централния вход на Морската градина и само на 50 метра от плажната алея. Построен през 1986 г. по проект на арх. Косьо Христов, със своите 80000 куб.метра, почти половината от които под земята, с изчистените си линии и модерен силует, неговата сграда изглежда едновременно внушителна и елегантна и днес е един от архитектурните символи на Варна. В залите на Фестивален и конгресен център ежедневно се провеждат прояви от различен характер: кинопрожекции, концерти, театрални гастроли, литературни вечери, детски утра и спектакли, художествени изложби, различни изложения, международни и браншови конгреси, конференции, семинари, презентации на фирми, обучения, национални и общоградски чествания, празници на учебни заведения и корпоративни прояви. Всички те създават имиджа на многофункционалния комплекс като център на събитията.

  • Не бяха намерени събития.
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?