Loading
Зарежда Събития

← Назад към Събития

Детски етнолагери „Край огнището“

+ Google Map
с. Неофит Рилски
с. Неофит Рилски, 9223 Bulgaria
https://bit.ly/3MSzswR

Летни детски етнолагери в НА СЕЛО. От 5-6 дни с нощувки за деца 7-12 (14) г. – една пълноценна и лечебна почивка сред чиста природа.

„Знай българино, старината си! Там корена си ще видиш, силата си жизнена ще усетиш, сам себе си ще откриеш.“
Нашата мисия:
Да предоставим на децата възможност за една пълноценна и лечебна почивка сред чиста природа и интересни занимания в близост до родното им място (гр. Варна и околността) – с. Ягнило. За 2022 г. ЩЕ БЪДЕМ в с. Неофит Рилски – Юртено селище.
Да научат и помнят старините си, да съхраняват в сърцата си българското, обичта към родината си и самосъзнанието на българи.
Нашият фокус: Българските обичаи и занаяти. Под формата на игра, с гости занаятчии, хора от селото и с налични материали, да творят и учат, да играят и пресъздават българските обичаи, дейности от бита и да се научат на сръчност и творчество. Да научат много нови неща за България, да я опознаят, за да я обикнат.
Приключения безкрай с нашите екскурзии, походи, свободно време за игри. Ще ги отведем до интересни исторически места – запазени паметници на културата, музеи, еко пътеки, водопади, скални манастири, пещери, крепости. Всичко това при нас!

Програма Лято 2022 г.

ЮНИ- СЕПТЕМВРИ 2022 Детски уикенд лагери „Две епохи“

Подготвили сме ви мини предложение за юртено приключение! Дори и само за уикенд ще преживеете духът на българската история и величие, ще се потопите в магията на минали епохи, които да помните и пазите в сърцата си. 

Какво: Уикенд лагер „Две епохи“

Къде: Юртено селище – с. Неофит Рилски

За кого: Деца на възраст 7-14 г. Групи от 15-25 деца. Една смяна се осъществява при минимум 15 деца.

Кога: Уикенд през м. Юни, юли и септември

ФБ събитие: https://bit.ly/3LOXPKw  

ЮЛИ 2022 Детски едноседмични лагери „Две епохи“

Какво: Едноседмични летни детски лагери – 5 и 6 дневни с преспиване

Къде: Юртено селище – с. Неофит Рилски

За кого: Деца от 7- 14 г. Групи от 12-25 деца. Една смяна се осъществява при минимум 12 деца.

Кога: Начало 4 юли до 23 юли – 3 смени 

ФБ събитие: https://bit.ly/3MSzswR 

 

Етнолагери „Край огнището“ организира за вас ДЕЦА летни лагери „Две епохи“ с акцент върху приключенията, българската история, памет и мъдрост, български занаяти и обичаи. 

Юртено селище „Наедно“ ще бъде нашият домакин и ще ни въведе в магичният свят на прабългарите с нови преживявания, чист въздух и неповторима атмосфера от стари времена, пълноценна почивка и силна, чиста храна, предлагана от кухнята на Исторически парк.

АВГУСТ Детски етнолагери „Край огнището“ в с. Могила 

Какво: Едноседмични летни детски лагери – 7 дневни с преспиване

Къде: с. Могила

За кого: Деца от 7- 14 г. Групи от 15 деца.

Кога: Начало 31 юли до 27.08. – 3 смени

ФБ събитие: https://bit.ly/3z7UeEy  

След приключенския месец юли в Юртеното селище на с. Неофит Рилски, се пренасяме в с. Могила, в район с много история – там където се е зародила Българската държава. В близост са Плиска и Преслав, Мадарски конник. Могила има всичко, което би искал да откриеш в едно българско село – природа, приятни и гостоприемни хора, прекрасна местност, гора, красиви калдаръмени пътеки, селски дворове с насаждения и животни, грижливо гледани и стопанисвани. А комплекс Могила (https://mogilaresort.weebly.com), където ще бъдем ние, ви предлага съвременни удобства. Капацитетът на комплекса е 17 човека, от тях 15 деца и двама ръководители. Нашите групи са малки, за да бъдем на 100 % с вас деца!

Очакваме ви деца и до скоро!

  • Не бяха намерени събития.
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?