Loading
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Защо децата лъжат?

20.10.2021 @ 10:00 - 11:30 online
Лъжата, като неизменна част от поведението на хората, предизвиква трайния дългогодишен интерес на изследователите на човешкото поведение. Склонността на човек да лъже се заражда още от най-ранна детска възраст и има ред причини това да е така.
Всеки родител иска да възпита у детето си ценности, които са свързани с доброта, искреност, уважение и това е една от причината, като родители да сме загрижени, за това до колко нашето дете разбира колко са важни тези качества и умения.
Психологическо проучване се установява, че представите на децата за искреността се променят с израстването: 92% от петгодишните казват, че да се лъже, винаги е погрешно, а 75% казват, че никога не са лъгали. Но на единайсет години само 28% казват, че лъжата винаги е лоша, а нито едно от децата не твърди, че никога не е лъгало.
В тази лекция, ще отговорим на въпросите:
– Кога децата започват да лъжат?
– Кои са най-честите причини, за това детето да лъже?
– Кога детската лъжа е проблем?
– Какво да правим, когато детето лъже?
– Как можем да развием ценностната система на детето си?
Емилия Сотирова е Магистър „Психологично Консултиране“ и Бакалавър „Психология“. Емилия Сотирова е школуван семеен консултант по Фамилна терапия, през Структурен и Системен подход, в Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия „Бернхард Ахтенберг“.Допълнително, тя е преминала обучение и в школите по Когнитивно-поведенческа терапия, и Психодрама.
Емилия Сотирова има опит при воденето на фокус групи, тренинги, обучения и лекции. В практиката си работи предимно с деца, юноши, семейства и двойки и с проблеми, като психосоматични симптоми, депресия, тревожност, емоционална нестабилност, емоционална зависимост, загуба, раздяла, несигурност, семейни проблеми, проблеми на работната среда, зависимости и други. Тя е един от основателите на Психологичен център СОВА във Варна и работи в центъра от 2015, като семеен консултант, психотерапевт и психолог.
Темата е част от Възпитателни решения, които Академия за родители органзиира окомври 2021. https://parentacademy.bg/events/vuzpitatelni-reshenia/
Запазете си безплатно място тук: https://bit.ly/39H6ONb

Детайли

Дата:
20.10.2021
Час:
10:00 - 11:30
Категории за Събитие:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/385109939656915/

Място

online
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?