Loading
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Международен куклен фестивал „Златният делфин“

01 октомври @ 08:00 - 06 октомври @ 17:00 Куклен театър

01.10.2021г. – 06.10.2021г.

Международеният фестивал на българската куклена пиеса „Златният делфин“ се провежда на всеки три години в началото на месец октомври във Варна. Утвърждава се като средище на най- добрите постижения в куклено- театралното изкуство по света.

Превърнал се в значимо събитие в летописа на националната ни култура, фестивалът стимулира развитието на българския куклен театър и допринася за неговата популярност у нас и в чужбина.

Фестивалът е сцена за изява на ярки дарования в областта на режисурата, сценографията, музиката и актьорското майсторство за куклен театър.
Изключителен интерес сред участниците и гостите на фестивала предизвикват съпътстващите програми: уъркшопове, семинари, сценографски изложби, теоретични конференции, срещи, дискусии.

Място: Държавен куклен театър – Варна, Театрално-музикален продуцентски център – Варна, Градска художествена галерия „Борис Георгиев”, Музей на куклите

Организатори: Министерство на културата, Община Варна, Съюза на артистите в България, СНЦ ”Златният делфин”, Държавен куклен театър – Варна

Лице за контакт: Ани Александрова – +359 52 607 841
е-mail:office@vnpuppet.com
website: www.vnpuppet.com

Място

Куклен театър
ul. Dragoman 4
Varna, 9000 Bulgaria
+ Google Map
Телефон:
052 / 607 844
Уебсайт:
http://vnpuppet.com
Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?