Loading
Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Безплатни видео истории за ученици на английски език: А Whale’s Tale

09 май @ 12:00 - 31 май @ 12:45 Интернет

Екипът на Мери Итън е съпричастен с децата по време на извънредното положение, затова освен приказките за мъници в предучилищна възраст, стартираме и с безплатни занятия за по-големи деца. Кратките филми са медиен жанр и прекрасен начин за разказване на история с поука без думи. С децата, участници в тези часове, ние сами ще им помогнем да добавят думите. С помощта на красноречивите анимации и трогателните истории, ще извличаме поука, ще дискутираме истината за доброто и злото, за това как да станем по-добри. Голяма част от темите в кратките филми са насочени към емоционалната и социалната интелигентност и отговорност. В часовете всяко дете ще има възможност да осмисли ценостите, за които ще говорим, да сподели своята гледна точка и да извлече своя собствена поука. И в същото време ще учим английски. Прекрасен начин да заплетем междупредметни връзки 🙂

A Wale’s Tale e кратък филм за замърсяването на океана с пластмасови отпадъци. Какво причиняват найлоновите торбички, пластмасовите шишета и частите от ненужни вече играчки, ще видим добре обсрисувано от аниматорите на Hopeworks. Ще говорим за това как всеки от нас допринася за замърсяването и ще обсъдим възможности да намалим пластмасовите отпадъци от ежедневието ни, с мисъл за природата. Филмчето можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=xFPoIU5iiYQ

По време на извънредното положение бихме искали да допринесем с нещо мъничко за по-доброто и смислено прекарване пред компютъра на децата вкъщи. Затова нашият екип ще им подарява серии от кратки филми на български и на английски, в които ще учим както думички на чужд език, така и ще упражняваме знанията си за света около нас, емоциите, взаимоотношенията ни с околните и още мноооого други неща. Всеки петък от 12 до 12:45 наши учители ще представят безплатен онлайн час (в платформа zoom, която предварително трябва да инсталирате, за да участвате), в който могат да се включат до 12 деца. Събитията ще са подходящи за деца на възраст 8-12 години и ще е добре родителите да са наблизо за оказване на техническа помощ (ако връзката се разпадне или детето има нужда от нещо).
Необходимо е предварително да заявите участието на детето си на нашия имейл адрес: info@maryeton.com, като трябва да посочите евентуалното ниво по английски на детето, възрастта му и да ни изпратите телефон за връзка. Записванията приключват в предходния ден (четвъртък) до 12 ч., а родителите ще получат имейл от нашия екип с необходимите материали, които ще трябва да подготвят за пълноценното участие на детето в приказката. Надяваме се да бъдем полезни!
Заниманията Short Movie ще бъдат безплатни до края на май или до отмяна на извънредното положение в страната, ако то продължи след 31ви май.

Очакваме ви! 🙂

Top

Login


Create an Account!
Forgot Password?
Registration is disabled.

Want to Login?

Forgot Password?